‘Ervaringen zijn al 30 jaar goed’

Loon- en Grondverzetbedrijf De Gier BV is al bijna 60 jaar actief in het agrarisch loonwerk in het Groene Hart ten zuidwesten van Utrecht. In het brede aanbod aan agrarische werkzaamheden is graslandverbetering al jaren een belangrijke activiteit. In de laatste stap daarin, het inzaaien, kiest Arie de Gier al 30 jaar voor Havera-grasmengsels.

“Ten tijde van de ruilverkaveling hebben we veel graslandverbetering gedaan en dat is daarna niet meer veranderd. We hebben daar toch een naam in opgebouwd, door goed werk af te leveren. Doorgaans gaat het om de oude zode frezen, dan ploegen, egaliseren en opnieuw inzaaien. In de meeste gevallen adviseren we daarbij ook in de grasmengselkeuze.”

Betrouwbaar en vertrouwd

“Door het hoge aandeel tetraploïd Engels raaigras geven de Haveramengsels mooi vol gras, dat hard groeit en waar de veehouder goed van kan melken. En als het perceel ook beweid wordt zorgt het aandeel diploïd Engels raaigras dat de zode mooi dicht blijft. Op veel percelen die we inzaaien komen we later ook weer terug om het gras van het land te halen, dus dan zie je het resultaat. In zo’n 80% van de gevallen gebruik ik Havera 1, als de klant ook timothee wil pakken we Havera 4Het zijn mengsels die zich ruimschoots bewezen hebben”, besluit de ervaren loonwerker.

Bekijk de HAVERA grasmengsels naar de mengsels

Meer weten? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.