Nu gras doorzaaien voor meer opbrengst en kwaliteit

‘Na opnieuw een zomer met plaatselijk weinig tot zeer weinig neerslag en hoge temperaturen is de kwaliteit van veel percelen grasland voor verbetering vatbaar. Beoordeel nu de staat van je percelen en plan of onderneem actie waar nodig, voor een goede start van grasseizoen 2020.’

‘Loop in een W-vorm door het perceel en bepaal het aandeel goede grassen tegenover het aandeel ongewenst gras, onkruid en open plekken.

Wisselteelt bij grote schade

Percelen met ernstige droogteschade (60% of minder goede grassen, of meer dan 20% kweek) kun je het beste op de planning zetten om te vernieuwen. Mogelijk past hier komend voorjaar een wisselteelt met mais of voederbieten. Deze wisselteelt profiteert dan ook van een flinke N-nalevering van de graszode.

Optimale omstandigheden voor doorzaai

Percelen met lichte schade en / of open plekken (10 – 30%) kun je nu perfect doorzaaien. De hoge bodemtemperatuur en voorspelde neerslag zorgen voor een vlotte kieming en vestiging van het graszaad. Dit nieuwe gras zorgt voor meer opbrengst en kwaliteit in het komende grasseizoen.’

Gebruik bij doorzaai altijd snel kiemend tetraploïd Engels raaigras, zoals LG HAVERA 3 Doorzaai. Maai de bestaande zode kort af en voorkom dat het gras in het najaar te lang wordt. Het nieuwe gras gaat dan goed ontwikkeld de winter in.

Lees meer over LG HAVERA 3 doorzaai Meer informatie

Meer weten over grasland doorzaaien?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.