Video: 7 maanden verse voederbieten voeren

Voederbieten zijn een smakelijke toevoeging aan het rantsoen, zeker als je ze vers voert. Dat geeft ook het hoogste rendement. Mijn advies is dan ook om zo vroeg mogelijk te beginnen met het vers voeren om de VEM van de voederbiet optimaal te benutten binnen het rantsoen.

In de video ga ik langs bij een veehouder die eind augustus al startte met vers voeren van zijn Rialto voederbieten.

In 2022 teelt deze veehouder voor het 3e jaar voederbieten. Het eerste jaar was hij snel overtuigd van de voordelen; toen hij begon te voeren schoten de gehalten snel omhoog en de koeien zijn er duidelijk gek op. Vorig jaar was het effect wat minder sterk, omdat er een matige kwaliteit graskuil gevoerd werd. De voordelen op het gebied van VEM-opbrengst, smakelijkheid én diergezondheid zijn voor deze veehouder echter duidelijk!

Begin september rooit hij alvast handmatig de spuitsporen en een stukje kopakker om te beginnen met voeren. In de loop van september komt een collega-veehouder met de bietenrooier, die steeds voor een paar weken voorraad rooit. Zo worden er tot en met maart mooie verse voederbieten gevoerd.

Benieuwd of voederbieten ook goed passen op jouw bedrijf? Download onze whitepaper over de teelt en vervoedering of vraag je ruwvoerspecialist om advies op maat!

Rialto voederbieten meer informatie

Meer tips of persoonlijk advies? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.