Zo haksel je komend seizoen op het juiste moment

Hoe droog is jouw maiskuil? Veel veehouders werden dit jaar verrast door de snelle afrijping van hun mais. Door de droge, warme zomer ging het erg hard en zien we veel maiskuilen van meer dan 40% drogestof. Voorkom voortaan te laat hakselen met onze digitale teelthulp: Agrility.

De oogstplanning is van grote invloed op het rendement van de snijmaisteelt. Te vroeg hakselen geeft een lagere voederwaarde, omdat het zetmeel nog niet volledig is gevormd. Te laat hakselen geeft meer kans op broei, een lagere opname en minder goede vertering. Zorgen dat de hakselaar op het optimale drogestofgehalte van 36 – 37% ingepland staat is echter niet gemakkelijk.

Agrility voorspelt afrijping

Met het nieuwe digitale platform van Agrility heb je jouw mais volledig onder controle, met weinig moeite. Naast het volgen van de groei en opbrengstspreiding geeft Agrility het verloop én de verwachting van de afrijping nauwkeurig weer. Zo kun je de loonwerker ruim van tevoren inplannen op het optimale oogstmoment.

Agrility geeft je alle informatie over het verloop en verwachting van de afrijping

Agrility is in 2023 exclusief verkrijgbaar voor alle telers van LG snijmais. Voor slechts € 90,- heb je een jaar lang toegang tot het platform en volg je jouw maispercelen digitaal. Meld je hier aan >

Zo werkt Agrility:

Ook aan de slag met Agrility? meld je hier aan

Meer weten of mais met Agrility bestellen? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.