Zo blijft de maisteelt rendabel zonder Mesurol

We zien de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen achteruitgaan. Dat raakt ook de maisteelt: zaadcoating met Thiram (TMTD) en Mesurol is vanaf 2020 niet meer toegestaan bij mais, voor Sonido ontsmetting is 2020 het laatste jaar. De vraag is daarom: hoe houden we de maisteelt rendabel zonder deze middelen?

Als enige echte Nederlandse ontwikkelaar van maisrassen streeft LG net als maistelers naar een zo hoog mogelijk rendement uit mais. Anticiperend op het wegvallen van chemische middelen hebben we daarom in eigen huis de organische zaadcoating Starcover ontwikkeld. Deze biostimulant zet aan tot extra wortelgroei en maakt o.a. fosfaat in de bodem beter opneembaar. De mais is dankzij Starcover stressbestendiger en levert 3 tot 6% meer opbrengst.

Zaadontsmetting Force 20CS

Om het wegvallen van Mesurol op te vangen combineren we Starcover voor komend seizoen met de zaadontsmetting Force 20CS. Dit middel gaat bij kieming van het maiszaad over tot gasvorming. Dit geeft een effectieve bescherming tegen ritnaalden, fritvlieg, bonenvlieg en duizendpoot. Het heeft bovendien een nevenwerking tegen vogelschade.

In de video zie je hoe het werkt:

Zo werkt de LG MaisService:

Gratis inbegrepen is een verzekering tegen vogelschade: als je toch vogelschade hebt, vergoeden wij het maiszaad voor overzaai volledig. MaisService is beschikbaar op alle LG maisrassen.

Mijn advies: kies ook in 2020 voor de meest betrouwbare kwaliteitsrassen van de Rassenlijst en maak gebruik van de maximale bescherming van de MaisService. Kies hier je LG ras >> en meld je daarna gratis aan op www.lgseeds.nl/maisservice

Video: bedrijfsbezoek in Nijeholtpade

Bekijk de maisrassen met de hoogste kVEM-opbrengst per hectare van Nederland Bekijk de rassen

Meer weten over de MaisService? Vraag het je specialist!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.