Start VEM-wedstrijd 2019

De Nationale VEM-wedstrijd voor seizoen 2019 is begonnen. Als maïsteler in Nederland kun je meedoen door je kuilanalyse in te sturen, ongeacht je maïsras of leverancier. Als dank voor je deelname ontvang je een paar warme wintersokken. Ook maak je kans op het winnen van een volledig verzorgd weekend weg aan de Zeeuwse kust. Deelnemen aan de Nationale VEM-wedstrijd kan via www.vemwedstrijd.nl.

Sinds een aantal jaar organiseert maïsveredelaar Limagrain de VEM-wedstrijd. ‘Door het analyseren van de resultaten krijgen we inzicht in de praktijkresultaten van maïstelers uit heel Nederland. Als marktleider in maïszaad zien we natuurlijk graag hoe onze rassen het in de praktijk doen. Naast het testen van de Nederlandse maïsrassen op proeflocaties in Noordwest-Europa zijn resultaten uit de praktijk altijd een waardevolle toevoeging.’, aldus Jos Groot Koerkamp, commercieel manager veehouderij.

De cijfers zijn het bewijs

In de maïsveredeling van Limagrain is het belangrijkste speerpunt het verhogen van de celwandverteerbaarheid van snijmaïs. Het is bekend dat in zetmeelopbrengst weinig rek meer zit, maar een hogere verteerbaarheid zorgt voor veel extra voerderwaarde. Uit de ruim 1.500 ingezonden kuilanalyses van de afgelopen jaren zien we deze praktijkresultaten:

Bij een nagenoeg gelijk drogestofpercentage en zetmeelgehalte, zorgt de 4,5% hogere celwandverteerbaarheid van LG-mais dus gemiddeld voor 15 VEM per kg ds extra!

Wil je meer informatie over de meerwaarde van een goede verteerbaarheid? Neem contact op met je ruwvoerspecialist en stuur alvast je kuilanalyse in op www.vemwedstrijd.nl.

Meer informatie? Neem contact met me op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.