Je maisteelt in veilige handen

Met alle uitdagingen rond regelgeving, externe inputs en weersextremen kun je je geen missers in de maïsteelt veroorloven. Maar als veehouder heb je het al druk genoeg in en om de stal! Daarom introduceren we een digitaal platform waarmee je jouw maisteelt perfect onder controle houdt: Agrility.

Vanuit overzichtelijke e-mail rapporten de ontwikkeling van je maïsgewas volgen, precies weten wanneer het oogstrijp is én haarscherp de opbrengstspreiding binnen je percelen zien: met ons nieuwe digitale platform Agrility zie je meer! Agrility maakt gebruik van satellietbeelden, raseigenschappen, weerstations, historische en actuele bodemgegevens en rekenmodellen. Al deze data vertaalt het systeem in praktisch toepasbare informatie die je ontvangt in overzichtelijke e-mail rapportages.

Met Agrility kan je de groei, ontwikkeling en afrijping van je snijmaïs op de voet volgen. Ook krijg je zicht op het meest optimale hakselmoment en kun je na de oogst veel gerichter werken aan bodemkwaliteit. Stroken die achterblijven in groei zijn immers haarscherp in beeld:

Profiteer ook van Agrility:

  • signaleer groeiachterstanden en stuur bij met bijvoorbeeld over- of bijzaai, beregening of bemesting
  • krijg meer vat op de heterogeniteit binnen je perceel en structuurproblemen (grondverbetering)
  • heb vroegtijdig zicht op opbrengst en ruwvoerpositie
  • voorkom voederwaardeverliezen door een te vroege of te late oogst
  • haal de maximale potentie uit je LG-maïs!

Agrility is verkrijgbaar bij alle LG maisrassen. Vraag ernaar bij je leverancier van zaaizaden of je LG ruwvoerspecialist.

Meer tips of persoonlijk advies? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.