Je digitaal dashboard van je maisteelt

Realtime inzicht in je snijmaïsteelt, van opkomst tot oogst, met de mogelijkheid om plaatsspecifiek bij te sturen. Dat is wat je van LG’s nieuwe smart farming service Agrility kan verwachten. Voor een kleine meerprijs per hectare kun je op deze manier direct stappen maken in bodemverbetering, gewasopbrengst en -kwaliteit.

Agrility maakt gebruik van satellietbeelden, raseigenschappen, weerstations, historische en actuele bodemgegevens en rekenmodellen. Al deze data vertaalt het systeem in praktisch toepasbare informatie die je ontvangt in overzichtelijke e-mail rapportages. Dat maakt het mogelijk de groei, ontwikkeling en afrijping van je snijmais op de voet te volgen en prognoses te krijgen over de opbrengst van het gewas.

Zo werkt het:

Ook krijg je zicht op het meest optimale hakselmoment en kun je na de oogst veel gerichter werken aan bodemkwaliteit. Stroken die achterblijven in groei zijn immers haarscherp in beeld:

Profiteer ook van Agrility:

  • signaleer groeiachterstanden en stuur bij met bijvoorbeeld over- of bijzaai of beregening
  • krijg inzicht in je bodem en eventuele structuurproblemen
  • heb vroegtijdig zicht op opbrengst en ruwvoerpositie
  • voorkom voederwaardeverliezen door een te vroege of te late oogst
  • haal de maximale potentie uit je LG-mais

Agrility koop je samen met je LG-mais bij je regionale zaaizaadleverancier. Voor het daadwerkelijk activeren van de service zal LG je in een later stadium om aanvullende (perceel)data vragen. Je krijgt daarover automatisch e-mailbericht van ons. Kijk voor meer info op www.lgseeds.nl/agrility.

Meer tips of persoonlijk advies? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.