Datagedreven inzicht in je maisteelt

Als veehouder ben je druk bezet met het runnen van je bedrijf. Bij het managen en verzorgen van de veestapel maken veel veehouders al gebruik van digitale tools die zorgen voor meer inzicht en controle. Met het nieuwe platform Agrility wordt dit nu ook in de maisteelt mogelijk.

Om technisch goed te draaien heb je als veehouder je focus op je melkvee. Een optimaal verzorgde maisteelt is dan soms lastig te combineren. De ruim 22 ton/ha drogestof die we inmiddels op maisproefvelden oogsten, wordt in de praktijk nog niet vaak gerealiseerd. Met meer inzicht in je perceel en controle op het gewas is hier absoluut winst in te behalen! En daar willen we je graag mee helpen.

Digitaal dashboard

Technici van LG ontwikkelden een platform dat diverse databronnen combineert: satellietbeelden, weerstations, maisraseigenschappen, historische en actuele bodemdata en rekenmodellen. Al deze data wordt overzichtelijk gepresenteerd in groeikaarten en grafieken. Hiermee heb je de teelt van op afstand onder controle en kun je direct bijsturen bij bijvoorbeeld plantuitval of droogte.

Ook krijg je inzicht in je perceel, zodat je na de maisoogst gericht kunt werken aan bodemverbetering. Er zit zelfs een module in die het optimale hakselmoment ruim van tevoren aangeeft. Met plaatsspecifiek werken aan je bodem en precies op het optimale moment hakselen levert je mais al snel honderden euro’s meer aan voederwaarde per hectare op!

In 2022 ook je maisteelt optimaliseren met behulp van data? Agrility is exclusief verkrijgbaar bij alle LG maisrassen, via je leverancier van zaaizaden of via je LG ruwvoerspecialist:

Meer tips of persoonlijk advies? Vraag het je ruwvoerspecialist:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.