MaisChallenge 2020

De nieuwste snijmaisrassen laten op onze proefvelden enorme opbrengstpotenties zien van 22 tot 23 ton drogestof per hectare. NAJK en LG willen dat telers dit ook in de praktijk evenaren! In MaisChallenge 2020 gaan 46 jonge maistelers en 10 scholenteams de uitdaging aan: Wie haalt dit jaar de hoogste voederwaardeopbrengst van zijn maisperceel?

Op deze pagina delen we belangrijke informatie en documenten. Deel jouw voortgang in je Whatsapp groep en volg facebook.com/maischallenge voor de voortgang van alle deelnemers.

Online KickOff 2020

Vanwege de situatie omtrent het coronavirus kon de Kickoff bijeenkomst in Dronten niet doorgaan. Hieronder vind je de informatie die we hier met je wilden delen in de vorm van video en powerpoint presentaties.

Video: MaisChallenge 2020

Duis pulvinar convallis purus ac pellentesque. Etiam ac nisl vel dolor malesuada rutrum. Integer et lacus sit amet lectus dignissim convallis.


Video: Het traject en de 1e teelttips

Jan vertelt je hoe het project zal gaan verlopen, hoe de beoordeling werkt, hoe LG je gaat begeleiden en hij geeft je praktische tips voor een goede start van je maisteelt.


De deelnemers


Gemiddeld 77 hectare en 131 koeien

Deelnemers zijn vertegenwoordigd in heel Nederland. De 44 melkveehouders en 2 vleesveehouders hebben gemiddeld 77 hectare grond, waarvan 54 ha gras en 17 ha mais. Alle grondsoorten zijn vertegenwoordigd, van zand en lichte zavel tot lichte en zware klei, veen en löss. Deelnemers doen vooral mee aan de MaisChallenge omdat ze zien dat kwalitatief goede mais van grote waarde is op het bedrijf en ze daar verder in willen verbeteren.

In persoonlijke vlogs gaan de deelnemers zich hier binnenkort voorstellen en vertellen waarom zij meedoen aan de Challenge!